Dagbok

Måndagen den 11 november

Träningshelg i oktober 2011

Nu är vi precis hemkomna från en härlig helg i härligt väder med härligt sällskap och härlig mat och inte minst en härlig instruktör. Och givetvis härliga  hundar. Vi var 8 tjejer, inkl instruktör, och 11 hundar varav 8 portisar, 2 spanska vattenhundar och en svart m....spets.  Förlåt Marie M men jag minns inte namnet på rasen. 

Vi tränade lydnad av alla de slag. 

Jag vet och förstår att ni blir trötta på mig och min prinsessa. Men Olivia är faktiskt den första hunden jag har haft som inte är för mkt med antingen det ena eller andra. Hon är perfekt och underbar att ha omkring sig men framför allt att träna med. Hon svarar lätt på retningar och tänker verkligen på vad det är jag vill få fram. Det är så skönt att det är både fart och tankar. 
Det enda som hindrar oss att gå framåt är jag. 
Jag är ju en aning bekväm.🤭

Hur som helst så har vi nu fått verktyg så vi kan jobba oss 
framåt bara jag får ändan ur vagnen. 
MÅSTE SKÄRPA MIG!

Onsdag 5 juli 2011

Hej och Hallå kära vänner!
Tänk att det redan är juli. Vi är mitt i sommaren men det är ju 2 månader kvar till hösten börjar. Det känns som en evighet.🤩

Nu har vi inte så mkt planerat framöver annat än att jobba. Ska i och för sig på rasspecialen i början av augusti, fast jag tänker inte ställa Olivia då. Tänkte ta mig dit för att spana in alla goa portisar.
Sen har vi 2 st träningshelger i slutet av augusti. Ska bli himla roligt.😀

Vi är nyligen hemkomna från en helg med vattenarbete. I Norberg samlades ca 20 portisar med medföljande förare och ibland familjer.
Det var en intensiv helg varvat med vattenarbete och lydnad på land men allt vattenrelaterat.
Vi körde budföring. Började med stående mottagare och slutade med liggande. Lite udda men det gick bra. Tanken är ju att i vattnet så syns bara våra huvuden och det är det hon skulle få en bild av när vi låg ner. Samma med fotgående. Tanken är att hon ska kunna simma fot. Alltså så ska hon förstå att hon ska gå/simma fot med mitt huvud precis brevid sitt och inte med mitt knä. Hänger ni med???🤔 Började med att gå på knä och sen krypa. Tur att det inte var några åskådare för det måste sett kul ut.
Själva vattenarbetet gick ut på att bogsera en person på luftmadrass, apportera mer eller mindre flytande föremål, hoppa från brygga samt dyka. D.v.s. plocka upp föremål från botten. För Olivia 😘 var det inga större problem, (vi hade ju fuskat med vattenlägret förra året). Däremot så måste vi jobba på att dyka på lite djupare vatten, det vill säga, där hon inte bottnar.

Till helgen ska vi se om vi kan komma framåt med dykningen hos en kompis som har pool. Det ska bli väldigt spännande.

Helgen slutade med ett anlagsprov för de som ville. Vi var 6 st som gjorde det provet (5 godkända).
Olivia var så duktig att vi fick 27 av 30 möjliga poäng. En riktig vattenhund.

Behöver jag tala om att jag är stolt över min lilla prinsessa.🙂

Bilden är från förra årets läger när vi var i Carlsborg.
 

2011-06-08

Vem trodde att den här veckan skulle bli så underbar som den blev? Inte jag i alla fall.😀

Tog mod till mig och tävlade en lydnadsklass 1 onsdag kväll. Ja givetvis så anmälde jag oss för flera veckor sen men i onsdags så var det då dax. Jag är ju ingen tävlingmänniska. Blir lite nervös fast med Olivia i snöret så finns det inte anledning att bli nervös. Går nåt fel så är det alltid mitt fel... ja inte lugnar sig mina nerver när jag vet att det är så.🤒

Nåja. Lottning...givetvis så drog jag näst sista startnumret 14. Suck. Känns som en lång väntan men slutligen så gick vi in på plan. Det kändes vansinnigt bra och Olivia var pigg och med.
Linförighet - 8,5 "släpper"
Hopp över hinder - 7 "islag, dåligt avslut"
Resten fick vi 10:or på.
188 poäng (av 200 möjliga)
Det slutade med en första placering för prinsessan och mig.
Kan ni tänka er. Helt otroligt. Hon var jättetoppen.
Känns jättebra att tävla på hemmaklubben. Mkt stöd av klubbkamrater. Tack alla vänner
😘


2011-06-12
Dagen efter dagen D så åkte jag och mina 2 gryn (hundarna alltså) till min kompis Gunilla och hennes familj uppe i Docksta. Ca 52 mil rakt norrut. Vi hade det varmt, trevligt och bitvis arbetsamt 🙂 Jag hjälpte till att sätta upp en hage till får och häst. Skönt att kunna hjälpa till.
Men så till slut så blev det söndag. Jag hade anmält Olivia till en utställning i Vännäs. Ytterligare 2 timmar i bilen, riktning norröver. Gunilla va gullig och hängde med som sällskap tillsammans med sin lilla pappis Pippi!
Det var bara 4 portisar anmälda och en unghund dök aldrig upp. Olivia och en till tik i öppen klass och en championtik. Olivias första konkurrent åkte ut med en "very good" och Olivia fick "excellent" och ett CK. Och fick då tävla mot championtiken. Och gissa vad som hände....
OLIVIA BLEV BIR (bäst i rasen).
Och fick därmed certet och cacib. Tjohooo! 🤩
Första certet för prinsessan!
Vilken underbar dag. Domare var Eva Jönsson.
"Tik av bra storlek. Huvud med bra propotioner. Kunde ha mer markerande okbågar. Bra hals, rygg och kors. Tillräcklig benstomme. rör sig me utmärkt steg och välburen svans. Bra färg och päls"
Ni kan tänka er att jag var lycklig. Hjärtat höll på att hoppa ur bröstet på mig.
Tyvärr så hade jag ju 8 timmar i bilen framför mig så jag stannade inte till gruppfinalen.
😘 Men åhhh vilken underbar dag!! 😘

Nu får det vara nog, nu har vi (läs jag) sörjt färdigt.😥
Det blev inga bebisar trots att jag väntat så länge. Men vad är väl 10 år, inte mkt inte. Har jag väntat så länge så kan jag vänta en liten stund till. Jag får njuta på håll av alla andra bebisar som har kommit.
Älskar att kolla på bilder på små små valpar.

Livet blir inte alltid som man tänkt sig men det behöver inte bli så dumt i alla fall.

Hur som helst så har vi hela sommaren framför oss nu. Vi får se vad vi kan hitta på. Det kommer inte bli någon sommarsemester men jag tänkte klämma in några utställningar, förhoppningsvis ett vattenläger  och vem vet.....kanske jag vågar mig på någon lydnadstävling.
Jag har legat på latsidan hela vintern men för bara en stund sen så gick jag ut och tränade lite med min prinsessa. 😘 Och den lilla godingen var såååååå duktig.
Nu måste jag ju bara skärpa till mig så vi kommer någonstans.

Fredagen 8 april 2011

Det är få förunnat att få vakna upp till den här synen varje morgon. Så fort jag är på väg att vakna så hoppar Olivia upp i sängen (om hon inte redan ligger där) och lägger sig på min mage. Det är så gosigt. Samma rutin har vi på kvällen. Lite gos förgyller vardagen. Speciellt en sån här dag.

Ingen rolig dag idag! Suck
Röntgade Olivia idag för att få se hur många små valpar som låg i hennes mage. Och inte en enda hade slagit sig till ro där. Hon hade ju inte blivit direkt rund men kanske lite stabbig. Det visade sig att hon, som sin matte, ätit lite för mycket och motionerat för lite.
Ni kan nog ana hur besviken jag blev. Man har ställt in både kropp och själ på att få små bebisar. Fixat och donat och planerat. Samlat på mig tidningar så jag drunknar i dom.

Ännu värre var faktiskt att ringa till mina valpköpare och tala om att de har väntat förgäves. Väldigt tråkigt. Jag hoppas för deras skull att de "hittar" en valp någon annastans ifrån. Men för min skull🤭 hoppas jag att de inte gör det för de verkar vara härliga människor som jag gärna skulle vilja ha som valpköpare. Lycka till hur som helst!!!

Malin 27.03.2011 12:51

Lycka till med bebisarna!

| Svar

Senaste kommentarer

29.05 | 21:52

Hej.
Ja jag har lite planer inför sommaren.
Ring eller maila så berättar jag mer.
Mvh Yvonne

29.05 | 11:43

Hej Yvonne MIn man och jag är intresserade av en portis . Själv är jag uppvuxen med pudel och min man med labrador. Om du har en kull planerad våren 22? Mvh K

06.01 | 16:01

Hej Yvonne,
Jag och min sambo (Britta) är mycket intresserade i att skaffa en Porttis. Kan vi träffas och se om hundrasen är rätt för oss? Vi bor i Tyresö.

30.12 | 15:03

Tyvärr, alla är sålda.